Slaap goed, voel je beter

4 oktober t/m 14 november '21

In 6 weken naar een goede nachtrust

Ben je op zoek naar focus, rust of energie? Of ben je juist op zoek naar een goede nachtrust? Een betere relatie met slaap is de beste lifehack om dit alles voor elkaar te krijgen.

De eerstvolgende cursus start op 4 oktober 2021. Wil jij meedoen? 

Herkenbaar?

 • ‘Nog één aflevering…’
 • ‘Vanavond ga ik écht vroeg naar bed’
 • Woelen, draaien en de klok voorbij zien tikken
 • Elke ochtend moe wakker worden
 • Het gevoel dat je meer uit je leven kunt halen
 • Slapeloosheid

1 op de 3 mensen heeft slaapproblemen. “Waarom ben ik zo moe” is niet voor niets één van de meest gebruikte zoektermen in Google.

We weten allemaal dat slaap essentieel is voor onze gezondheid en energie. Maar wat we ook proberen, goed slapen wil vaak gewoon niet lukken. Meestal zitten ingesleten gewoontes in de weg, zonder dat we dat doorhebben.

Slaap zou eigenlijk een vak op school moeten zijn. Het is een life skill die bepalend is in alle aspecten van het leven. Maar niemand die ons leert hoe het moet.

Daar moet verandering in komen. Daarom presenteren wij ons online programma over slaap. In 30 dagen ontdek jij alles over jouw persoonlijke relatie met de nacht, zodat je vanaf nu altijd vol energie aan de dag begint.

Onze missie? Jouw levenskwaliteit verhogen. “Waarom ben ik zo moe” moet uit de topresultaten van Google verdwijnen.

Het online programma

Er is geen universele oplossing voor slaap. Er zijn tientallen factoren die je slaap beïnvloeden, en het is belangrijk om uit uitzoeken wat voor jou persoonlijk werkt. Want hoe laat slaap jij eigenlijk het best? En wat is voor jou de grootste hindernis om echt tot rust te komen?

In dit online programma nemen we je mee in de wondere wereld van de nachtrust. We gebruiken bewezen technieken voor goede slaap. We gaan je tijd niet verdoen met een theoretisch verhaal over slaapwetenschap, in dit programma leer je stap voor stap wat voor slaper jij bent en hoe je jouw persoonlijke slaapsituatie kunt verbeteren.

REVIEWS

Dit ga je doen

 • Leer de positieve en negatieve effecten van slaap herkennen
 • Ontdek jouw natuurlijke relatie tot slaap – je slaapritme en slaapbehoefte
 • Evalueer je eigen slaap gewoonten en vind de grootste bottlenecks
 • Evalueer en optimaliseer je persoonlijke slaapomgeving
 • Creëer een persoonlijk actieplan met quick wins om je slaap te verbeteren
 • Ontwikkel een positieve en constructieve mindset omtrent slaap

Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor iedereen. Ook voor jou, met je drukke baan, jonge kinderen en andere verplichtingen. We hebben allemaal ingesleten gewoontes en patronen die onze slaap hinderen. Je hoeft er alleen maar achter te komen wat jouw slaap in de weg zit, dan kun je het verbeteren.

Hoe ziet het online programma er uit?

Het programma staat 6 weken online en geeft jou toegang tot het volgende:

Lesmateriaal

12 praktijkgerichte hoofdstukken, verdeeld over ruim 2 uur aan videolessen en een praktisch werkboek met opdrachten.

Verloop cursus

Elke week behandelen we twee hoofdstukken (incl. opdrachten in het werkboek). De gemiddelde tijdsinvestering is 2u per week.

Inzicht krijgen

Wij helpen je inzicht te krijgen in je persoonlijke slaapbehoeften en gewoontes.

Slaapplan

Je creëert stap voor stap een persoonlijk slaapplan.

Community

In een besloten community deel je je learnings en ervaringen met gelijkgestemden.

Vragen & advies

In de community kan je bij Norbert en mij terecht voor vragen en advies.

Over Norbert

“In 2015 was ik compleet doorleefd en opgebrand. Ik zat zo diep dat ik er 5 jaar voor nodig had om te herstellen. Het verbeteren van mijn slaap was verreweg de grootste factor in mijn herstel.

Ik heb me de afgelopen jaren volledig gestort op slaap en slaapproblemen. Ik heb een eindeloze hoeveelheid wetenschappelijke artikelen bestudeerd en heb een slaaptraining afgerond die is gecertificeerd door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Daarnaast heb ik met allerlei alternatieve oplossingen geëxperimenteerd. Nu combineer ik al die praktische kennis tot een handleiding waarmee jij je eigen slaapexpert wordt.”

Klik hier voor de website van Culture of Sleep – het bedrijf van Norbert

Onze samenwerking

Begin 2021 kwamen Norbert en ik met elkaar in contact. Beiden hebben we de afgelopen jaren een enorme transformatie ondergaan en hebben we levenslessen geleerd waarmee we anderen helpen om meer uit hun leven te halen. Al snel kwam bij mij de behoefte om de kennis van Norbert te delen met mijn achterban en dus bespraken we de mogelijkheden voor het creëren en aanbieden van een gezamenlijke cursus. Uit die besprekingen is deze cursus voortgekomen. 

Aan de slag

Slaap maakt je gelukkiger, gezonder en productiever. In zes weken kan je alles leren wat je nodig hebt om gezond en energiek te leven.

 

N.B. De cursus wordt aangeboden in de cursusomgeving van het Fire to Inspire platform. Je hoeft geen member van het platform te zijn om aan de cursus deel te nemen.

Reguliere prijs: €149,99

Early bird prijs (t/m 15 sept): €124,99

 

Datum cursus: 4 oktober t/m 14 november ’21

Ticket kopen kan t/m 3 oktober!

VEELGESTELDE VRAGEN

Vraag: Is de cursus ook geschikt voor jonge ouders met kinderen die ‘s nachts wakker worden?

Antwoord: Ja, enorm. We kunnen uiteraard niks doen aan de kids die wakker worden, maar je gaat in de cursus heel veel leren over hoe je de uren dát je kunt slapen, ook écht goed kunt slapen. Zodat je genoeg diepe slaap pakt en je uitgerust weer aan de dag begint.

Vraag: Is de cursus ook geschikt voor mensen met nachtdiensten/onregelmatige werktijden? 

Antwoord: Ja, hier geldt hetzelfde als het antwoord hierboven. We kunnen niks doen aan jouw onregelmatige slaaptijden, maar we kunnen wel iets doen aan hoe je de uren dát je kunt slapen, ook echt daadwerkelijk goed en diep slaapt. Dus de cursus is absoluut geschikt.

Vraag: Is de cursus ook geschikt als je prima inslaapt en/of doorslaapt, maar toch moe wakker wordt?

Antwoord: Ja. Blijkbaar gebeurt er dan iets (overdag of ‘s nachts), waardoor je niet goed slaapt. We gaan in de cursus jouw slaap analyseren en aan de hand van jouw omgeving, jouw mindset en jouw gewoontes analyseren hoe je jouw slaap kunt verbeteren. 

Vraag: Gaat deze cursus verder dan het standaard advies van geen schermen, geen caffeïne, enz?

Antwoord: Absoluut. Tuurlijk, die standaard tips worden genoemd want ze zijn van belang. Maar we gaan veel praktischer en doelgerichter te werk. We maken echt een persoonlijk slaap actieplan gericht op jou als persoon. Want misschien is bij jou dat scherm het probleem helemaal niet, maar zit het ‘m in totaal iets anders. 

Vraag: Is de cursus ook geschikt als je ‘s ochtends heel vroeg wakker wordt? 

Antwoord: Ja, uitermate. We gaan jouw persoonlijke slaap analyseren. We gaan jouw slaap chronotype bekijken en aan de hand daarvan het voor jou perfecte tijdstip om te gaan slapen en om wakker te worden bepalen. Aan de hand daarvan maken we een persoonlijk slaap – actieplan, zodat je weer genoeg uren slaap gaat pakken.

 

 

Slaap goed, voel je beter

In zes weken naar een goede nachtrust.